De Wilde Tegels en Sanitair
De Wilde Tegels en Sanitair
Waterweg 6
8071 RS Nunspeet
0341 25 33 93 - info@dewildetegels.nl
Aangesloten bij
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4 redenen om voor een douchewc te kiezen 4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4 redenen om voor een douchewc te kiezen

4 redenen om voor een douchewc te kiezen

De douchewc is in opkomst! Met deze wc gebruik je nauwelijks toiletpapier, maar reinig je met water. Douchewc’s worden steeds goedkoper en toegankelijker, waardoor je het gevoel van wellness ook eenvoudig thuis kunt creëren. Toch is de overgang van een standaard toilet naar een douchewc voor veel Nederlanders nog wel even wennen. Hieronder vind je 4 voordelen van een douchewc op een rijtje.

Wat is een douchewc?

Naast het standaard toilet heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van een bidet. Een bidet reinigt het onderlichaam met water nadat je naar het toilet bent geweest. Een douchewc is een combinatie van een normaal toilet en een bidet. Na een toiletbezoek schuift er een douchearm naar buiten die het onderlichaam op een aangename manier reinigt met water en lucht. Merken als Grohe en Geberit hebben verschillende douchewc's op de markt gebracht, zoals de Geberit AquaClean en de Grohe Sensia Arena.

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 2. Douchewc fotos

1. Douchewc is hygiënischer dan papier

In het buitenland is het reinigen met water net zo gewoon als het wassen van de handen. In Nederland kunnen we er nog maar moeilijk aan wennen en houden we graag vast aan het vertrouwde toiletpapier. Reinigen met water door middel van een wc met sproeier is echter vele malen hygiënischer dan papier, omdat onze handen er niet aan te pas komen.

2. Bespaar geld met een douchewc 

Overstappen op een douchewc is goed voor moeder natuur en voor je portemonnee. Met een douchewc heb je minder toiletpapier en vochtige doekjes nodig. Heel milieuvriendelijk dus. In een gezin van vier personen bespaar je per jaar ongeveer € 215 door te kiezen voor een douchewc.

3. Comfortabele reiniging 

Veel mensen staan sceptisch tegenover de sproeier van een douchewc, omdat vaak wordt gedacht dat er gereinigd wordt met een koude, harde douchestraal. Echter, de sproeiarm reinigt met zacht en weldadig warm water. Daarnaast kun je bij veel douchewc’s, zoals de Geberit AquaClean Tuma, zelf de positie en de intensiteit van de douchestraal bepalen.

4. Creëer het wellness-gevoel  

De meeste soorten wc-papier hebben een schurend effect, waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Reinigen met water geeft het frisse gevoel dat je ervaart als je onder de douche vandaan komt. Met een douchewc geniet je ook van dit frisse wellness-gevoel. Voor extra comfort kun je kiezen voor allerlei luxe toepassingen, zoals afzuiging van vieze luchtjes, een warmeluchtföhn, nachtverlichting, een afstandsbediening of een handige app voor op je smartphone.

Dat frisse gevoel kan ik echt niet meer missen.

Douchewc Geberit

Een bekende douchewc is de AquaClean van Geberit. Dit merk is specialist in toiletoplossingen en heeft dan ook verschillende douchewc's in haar assortiment. Je hebt ze met standaard sproei-opties tot allerlei luxe extra opties. Denk daarbij aan een warme luchtföhn of nachtverlichting. In dit overzicht kun je allerlei modellen met elkaar vergelijken. Natuurlijk zijn er meer merken met prachtige douchewc's. Denk aan Grohe Sensia Arena: met zelfreinigende technologie en vele extra's. Of de Duravit SensoWash: een douchewc met alle moderne snufjes en een prachtig design. 

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Douchewc Geberit en ervaringen
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Douchewc Geberit en ervaringen

Ervaringen met de douche-wc

De ervaringen met de douchewc verschillen. Maar over het algemeen zijn de geluiden die wij terug horen positief. De meesten, voor wie een doucewc een nieuwe ervaring is, geven toe dat het in het begin best wennen is. Het is echt een andere toiletervaring. Je komt met een frisse bips van het toilet af en hebt geen gedoe met toiletpapier. Wie de douchewc al enige tijd in zijn bezit heeft, wil meestal niets anders meer. 

4 redenen om voor een douchewc te kiezen - 4. Douchewc wordt steeds toegankelijker

Een douchewc ook iets voor jou?

Ben je al overtuigd van de voordelen van een douchewc? Steeds meer Nederlanders kiezen voor een douchewc, ook omdat de douchewc steeds goedkoper en daardoor toegankelijker wordt. Je bent van harte welkom bij De Wilde Tegels en Sanitair in Nunspeet. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een douchewc, het gebruik, de prijs en de verschillende merken. Tip: vraag in de showroom om een demonstratie! 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Deel dit artikel
4 redenen om voor een douchewc te kiezen - Sfeerbanner-water

Meer leuke blogs over de wc
 

De 5 misvattingen van
een douchewc

Heb je twijfels over de aankoop van een douchewc? Nergens voor nodig! Lees over de 5 misvattingen.

Lees meer
 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

Lees meer
 

Wc verbouwen: van staand
naar hangend toilet

Soms zijn we toe aan een nieuwe look in de badkamer. Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt?

Lees meer
Wij scoren een
25-11-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Zeer gevarieerde showroom waar je goede ideeën kunt opdoen. Er wordt geluisterd naar je wensen en deze worden vertaald naar een mooie 3D weergave en nette offerte. Installatie heel secuur uitgevoerd. Aandachtspunten zijn na overleg uitstekend opgelost. Communicatie met alle medewerkers De Wilde was ook uitstekend.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief