De Wilde Tegels en Sanitair
De Wilde Tegels en Sanitair
Waterweg 6
8071 RS Nunspeet
0341 25 33 93 - info@dewildetegels.nl
Aangesloten bij
close
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Wist je dat baden van verschillende materialen worden gemaakt? Verreweg de meesten ligbaden zijn van acryl. Maar je hebt ook baden van plaatstaal, Solid Surface of quaryl. De materialen hebben verschillende eigenschappen waarop je ze kunt vergelijken. Denk aan duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en slipvastheid. Om je te helpen bij de keuze voor het materiaal, zetten we de verschillende voor- en nadelen op een rij. 

Acryl bad

Acryl is een hoogwaardige kunststof met veel voordelen. Het is glad en poriënvrij. Hierdoor krijgt vuil geen kans om zich te hechten. Een acryl ligbad maak je dan ook makkelijk schoon. Nog een voordeel is dat het warm aanvoelt en van nature stroever is dan plaatstaal. Let er wel op dat er kwaliteitsverschil zit tussen de verschillende acryl baden. Dit wordt bepaald door onder meer de dikte en de samenstelling van het materiaal. Het duurdere acryl is door en door gekleurd, krast minder snel en verkleurd niet. Ook zijn sommige acryl baden al voorzien van een anti-slipcoating.

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 3. Solid Surface ligbad

Solid Surface ligbad

Baden van het materiaal Solid Surface zijn ongekend populair door de matwitte, satijnen uitstraling. Het oogt warm en zacht. Bovendien geeft het een luxe, moderne en tijdloze uitstraling. Solid Surface kan in alle vormen gegoten worden en is hierdoor naadloos. De hoofdcomponent van Solid Surface is hars. Het is dan ook supersterk (‘solid’), niet poreus en daarom heel hygiënisch. Het materiaal wordt vanwege zijn hygiënische eigenschap dan ook vaak gebruikt in ziekenhuizen.

Verreweg de meeste ligbaden zijn van acryl gemaakt
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 1. Materiaal bad - fotos
Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - 1. Materiaal bad - fotos

Geëmailleerd plaatstalen bad

Geëmailleerd plaatstaal is heel erg hard. Hierdoor is het krasvaster dan kunststof. Ook verkleurt het niet. Het voelt wel iets koeler aan dan kunststof, maar het water koelt niet sneller af. Water koelt aan de bovenkant van het badwater af en dat gaat net zo snel in een kunststof bad. Wie let op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid maakt met een plaatstalen bad een goede keuze. Want een plaatstalen bad gaat lang mee en is bovendien volledig recyclebaar.

Quaryl ligbad

Quaryl is net als acryl een kunststof. Het grote voordeel van deze kunststof is dat je er hele scherpe vormen mee kunt maken. Een bad krijgt zo hele strakke randen en een moderne look. Bovendien is een quaryl bad veilig dankzij zijn slipvastheid. Het is stootvast en krasbestendig.

Je wilt graag een bad in de badkamer. De keuze voor de vorm hangt vaak af van jouw badkamersituatie. Wordt het een ruimtebesparend bad, een hoekbad of is er ruimte voor een vrijstaand bad? Met hulp van jouw badkamerspecialist De Wilde Tegels en Sanitair zijn deze keuzes eenvoudig te maken. Ook adviseren wij je graag over het materiaal. 

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek 

Ons inspiratieboek staat vol trends, inspirerende badkamers en slimme adviezen. Voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer snel het boek met 148 pagina's van Baden+ en haal 'm gratis op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

RESERVEER GRATIS INSPIRATIEBOEK

Gerelateerde blogs

 

Badkamer verbouwen:
Dit moet je weten

Lees hier alles wat je moet weten als je de badkamer wilt laten verbouwen.

 

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten.

 

Bubbelbad: de 5 meest gestelde vragen

Overweeg je een bubbelbad in je badkamer? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken